Den nemmeste vej til anti-age

 

Anti-age, vi hører det tit, men hvad betyder det egentlig? I overordnede træk er det et spørgsmål om at arbejde med de linjer og fuger, der har sat sig i huden, men tilgangen og effekten varierer afhængigt af de anvendte ingredienser.

SPF. Den mest effektive måde at arbejde mod ældning af huden er ved at beskytte den mod solens nedbrydende stråler. Specielt UVA stråling nedbryder vores kollagen og elastin, hvilket giver slap hud med mindsket volumen. Den bedste beskyttelse mod UVA stråling finder du (desværre) i fysiske filtre (ja, dem du bliver selvlysende blå af), som reflekterer solens stråler. Omvendt kan disse filtre virke tilstoppende for huden, så brug dem kun, når du skal ud i solen.

Afrensning. Uanset om du bruger make-up eller ej, vil der i løbet af dagen have lagt sig en masse affaldsstoffer på huden, særligt hvis du befinder dig i en større by. Disse affaldsstoffer kaldes også frie radikaler. Frie radikaler nedbryder cellemembranerne på vores celler og igangsætter en kædereaktion, hvilket gør det særlig vigtigt at rense huden hver dag. Rens i form af milk eller balm kan anbefales, da de både opbygger hudens barriere og naturligvis afrenser alle fedtopløselige affaldsstoffer, som oftest er på huden.

Antioxidanter. Frie radikaler bliver neutraliseret af antioxidanter, og derfor giver det rigtig god mening, at din daglige hudpleje indeholder antioxidanter. Desuden stimulerer antioxidanter celleregenerering, som med alderen bliver sløvere. Samtidigt stimulerer antioxidanterne kollagen- og hyaluronsyreproduktionen i underhuden, så du bestandigt har maksimal fylde og fugtbinding i huden. Specielt A-vitamin (retinol) og C-vitamin (askorbinsyre) er effektive antioxidanter.

Fugt og fedt. Når du fugt- og fedtmætter huden, vil du opleve større fylde i huden, hvilket udjævner den. Desuden undgår du i længden at udvikle permanente tørhedslinjer, som man ofte får i panden. Særligt glycerin, hyaluronsyre og squalane er effektive fugtbindere. I forhold til fedtmætning er en småmolekylær ansigtsolie, såsom hybenkerneolie (rosehip oil), værd at anbefale. For mere information om fugt og fedt, læs vores artikel Ansigtsolier – sandheden om fedt og fugt.

Sandheden er og bliver, at den bedste (naturlige) anti-age behandling findes i det forebyggende arbejde. Når det er sagt, kan du altid arbejde på hudkvaliteten og opbremse udviklingen, hvilket også kan gøre en stor forskel. Afrensning af huden, fedt- og fugtmætning og beskyttelse mod frie radikaler, herunder sol, er de mest simple og effektive værktøjer, når det kommer til anti-age.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *